Print Options:

Dušené bílé zelí s cibulí a jablky

Množství4 porceCelkový čas1 hodina 20 minut

 1 větší cibule
 ½ bílého hlávkového zelí
 1 jablko
 2 hřebíčky
 1 celá skořice
 2 lžíce datlového sirupu
 bio jablečný ocet
 špetka himalájské soli
1

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

2

Zelí nakrouhejte na malé kousky.

3

Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

4

Na nepřilnavé pánvi orestujte cibuli dozlatova.

5

Až cibule zesklovatí, zalijte ji datlovým sirupem a nechte ji lehce zkaramelizovat.

6

Poté do ní přidejte hřebíčky, skořici, přihoďte samotné zelí, směs podlijte vodou a pod pokličkou duste 40 minut. Vodu průběžně dolévejte.

7

Po 40 minutách přidejte k zelí také jablka, sůl a dle chuti i jablečný ocet, pokličku přiklopte a obsah pánve duste dalších 15–20 minut.

Nutrition Facts

porce 0