Print Options:

Cizrna na paprice s pórkem

Množství1 porceCelkový čas30 minut

 100 g uvařené cizrny
 1 cibule
 ¼ póru
 60 ml rostlinné smetany
 mletá lahůdková paprika
 špetka pepře
 kmín
 římský kmín
 citrónová šťáva
1

Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.

3

Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g cizrny.

4

Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.

5

Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.

6

Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.

7

Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.

8

Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.

Nutrition Facts

porce 0