Citrónovo-bylinková cizrna

 1 hrnek předem namočené cizrny
 2 cibule
 4 stroužky česneku
 kůra z čerstvého citrónu
 bobkový list
 lžička mletého koriandru
 lžička sušeného tymiánu
 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
 1/2 lžičky sušené šalvěje
 2 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
 špetka himalájské soli
 špetka černého pepře
 citrónová šťáva
 čerstvá petrželka

1

Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.

2

K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.

3

Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.

4

Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.

5

V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.

6

Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.