Print Options:

Čína z tofu se zeleninou a rýží

Množství2 porce

 200 g tofu natural
 2 lžíce sójové omáčky
 šťáva z ½ limety
 1 lžíce tapiokového škrobu
 1 lžíce kokosového cukru
 2 lžíce sezamového oleje
 1 stroužek česneku
 1 cm čerstvého zázvoru
 1 červená paprika
 1 svazek jarní cibulky
 sůl
 pepř
 čerstvá bazalka
 100 g rýže natural
 sezamová semínka
1

Tofu nakrájíme na menší kostky.

2

Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.

3

V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.

4

Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.

5

Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.

6

Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.

7

Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.

8

Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.

9

Podáváme posypané sezamovými semínky.

Nutrition Facts

porce 0