Print Options:

Celerové hranolky s dipem

Množství2 porce

Na hranolky
 1 celer
 ½ lžičky soli
 ½ lžičky uzené papriky
 1 lžička olivového oleje
Na dip
 ¼ hrnku tahini pasty
 1 lžička sambal oelek
 2 lžičky olivového oleje
 šťáva z ½ citrónu
 ¼ hrnku vody
 5 sušených rajčat
 1 stroužek česneku
 sůl dle chuti
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké špalíčky.

3

Přendáme jej do mikrotenového sáčku, dochutíme solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje.

4

Sáček důkladně zavážeme, protřepeme a rukama promneme, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem.

5

Pak už jen vysypeme na pečicím papírem vyložený plech.

6

Pečeme asi 30 minut. Občas promícháme.

7

Na dip jednoduše prošleháme tahini pastu se sambal oelek, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Dochutíme nasekanými rajčaty, česnekem a solí.

Nutrition Facts

porce 0