Print Options:

Originální caesar salát s vepřovou panenkou

Množství4 porce

Na salát
 2 římské saláty
 tmavý chléb na krutony
 2 lžíce hoblinek parmazánu
 4 vejce
 2 vepřové panenky (dohromady cca 400 g)
Na dresink
 4 lžíce majonézy
 ½ lžíce dijonské hořčice
 3 lžíce hrubozrnné hořčice
 1 lžíci najemno strouhaného parmazánu
 1 filet ančovičky
 1 stroužek česneku
 pár kapek Worchester omáčky
 pár kapek citrónu
1

Připravte dresink, což je nejdůležitější část přípravy. Tvoří chuť celého salátu. Majonézu, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, parmazán, filet ančovičky, stroužek česneku, který zbavíte klíčku, a pár kapek worcestrové omáčky a citrónu promíchejte v míse a tyčovým mixérem rozmixujte.

2

Nakrájejte chléb na kostičky (někteří okrajují kůrku, ale klidně jí nechte) a rozpalte pánev. Do ní dejte pár kapek oleje a jeden rozpůlený stroužek česneku na provonění. Není ale nutností. Jakmile se olej rozpálí a chytne česnekové aroma, česnek vyndejte a vsypte do pánve nakrájený chléb. Orestujte do zlatohněda.

3

Listy salátu důkladně omyjte a osušte. Drobné listy ze středu stačí jen překrojit na půl, ostatní listy rozpulte po celé délce a nakrájejte na menší kusy.

4

Panenku osolte, opepřete a na rozpálené pánvi nechte zatáhnout ze všech stran. Poté ji můžete přemístit do trouby na 15 minut při 150 °C. Po vytažení jí nechte ještě chvíli odpočinout. Panenku také můžete grilovat na pánvi na slabý plamen.

5

Vejce vložte do vroucí vody (vždy do vroucí, abyste měli pod kontrolou čas) a nechte je vařit 6 minut. Střed vajíčka zůstane tekutý a bílek bude zatažený. Pokud preferujete vejce natvrdo, nechte je vařit déle.

6

Před podáváním promíchejte salát s dresinkem tak, aby byl ochucený každý list. Vložte na talíř, přidejte nakrájenou panenku, opečené krutony, rozpůlené vejce a nakonec salát zasypte parmazánem.

Nutrition Facts

porce 4