Print Options:

Domácí slané sušenky z kmínu a hráškové mouky

MnožstvíCelkový čas45 minut

 200 g mouky ze žlutého hrachu
 60 ml řepkového či olivového oleje
 80 ml vlažné vody
 ½ lžičky himalájské soli
 4 lžíce drceného kmínu
1

V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.

2

Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.

3

Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.

4

Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.

6

Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Nutrition Facts

porce 6