Zbyly vám palačinky z předešlého dne? Lepší než studené jsou plněné fazolovo-bramborovou směsí, zapečené s rajčaty a kešu smetanou. Věříme, že si je zamilujete hned po prvním soustu.
reklama
Slané palačinky zapečené s kešu smetanou
Ingredience:
- 1/3 hrnku čirokové mouky
- 1/3 hrnku pohankové mouky
- Hrnek vody
- Lžíce jablečného octa
- 2 lžíce konopného oleje
- 200 g uvařených červených fazolí
- 3 jarní brambory
- Cibule
- Stroužek česneku
- 1/2 červené papriky
- Lžička hořčičných semínek
- Lžička římského kmínu
- Hrst baby špenátu
- Špetka himalájské soli
- Špetka černého pepře
- Špetka mletého chilli
- 200 ml rajčatového protlaku
- 1/2 hrnku předem namočených kešu ořechů
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- Lžíce lahůdkového droždí
Postup:
- Brambory se slupkou uvařte v páře (15 až 20 minut).
- Mezitím, než se brambory uvaří, se vrhněte na přípravu palačinek.
- Z muk, octa, vody a lžíce oleje vytvořte těsto na palačinky. Palačinky opékejte nasucho z obou stran.
- V pánvi na lžíci oleje zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a omytou a na proužky nakrájenou papriku. Přidejte hořčičná semínka a kmín.
- Po chvilce přidejte fazole (rozšťouchané), uvařené brambory (rozšťouchané), špenát, pepř, chilli a sůl. Vše promíchejte, poté pánev odstavte.
- Ořechy (zbavené vody), semínka, droždí, sůl a trochu vody rozmixujte do hladké konzistence.
- Dno zapékací mísy potřete 1/2 protlaku.
- Palačinky naplňte fazolovou směsí, zaviňte a naskládejte do zapékací mísy.
- Vršek palačinek potřete druhou polovinou protlaku a přelijte kešu smetanou.
- Mísu vložte do předehřáté trouby na 190 °C na 30 minut.
- Palačinky podávejte teplé, např. s porcí listového salátu.
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 1 hodina
TIP: Vyzkoušejte také recept na sladké palačinky z kuchyně BezHladovění.cz.
reklama