Máte rádi banány? Hodně banánů? A co takhle přihodit je do bábovky? Propůjčí ji vláčnou texturu, intenzivní vůni a přirozeně sladkou chuť.
Bábovka s banány a hořkou čokoládou
Ingredience:
- 3 větší zralé banány
- 1 3/4 hrnku celozrnné hladké špaldové mouky
- 1/3 kokosového oleje
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 3 až 4 lžíce čekankového sirupu
- Lžíce chia semínek
- Lžička mleté skořice
- Lžíce nepraženého kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody (sody bikarbony)
- Špetka himalájské soli
- Hrst nahrubo nasekané hořké čokolády
Postup:
- Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte.
- V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně rozmačkaných banánů.
- Mokrou směs pomalu přilijte k suché a vařečkou vypracujte husté, lepivé těsto.
- Těsto přelijte do silikonové formy na bábovku. Máte-li standartní formu, nejprve ji vymažte a vysypte moukou.
- Bábovku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 40 až 45 minut.
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 9
Doba přípravy: 55 minut
reklama