reklama
eshop-tycinky-red-berries-0419-cz-1557125591.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Řepné burgery s quinoou

Také bezmasé burgery mohou překvapit svou chutí, jemnou a lehkou konzistencí i snadnou přípravou. Stačí vsadit na správnou kombinaci jednotlivých surovin, pohrát si s kořením i s jejich pečením.

Pečené karbanátky z červené řepy a quinoy

Ingredience:

reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte stranou alespoň na 2 hodiny.
  2. Červenou řepu uvařte ve slupce na páře.
  3. Quinou uvařte dle návodu.
  4. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Koriandr nasekejte najemno.
  6. Avokádo oloupejte a zbavte pecky.
  7. Uvařenou řepu nastrouhejte nahrubo.
  8. Cibuli i česnek zpěňte na trošce vody.
  9. Všechny ingredience promíchejte a rukama vytvarujte stejně velké bochánky.
  10. Burgery pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 až 45 minut. Doba pečení závisí na tloušťce karbanátků.

TIP: Burgery podávejte v celozrnné bulce s čerstvým salátem, karamelizovanou cibulkou, pokapané domácí majonézou ze sóji.

Přejeme dobrou chuť!

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama