Také bezmasé burgery mohou překvapit svou chutí, jemnou a lehkou konzistencí i snadnou přípravou. Stačí vsadit na správnou kombinaci jednotlivých surovin, pohrát si s kořením i s jejich pečením.
Pečené karbanátky z červené řepy a quinoy
Ingredience:
- 2 větší červené řepy
- Hrnek quinoy
- Avokádo
- ½ hrnku pohankové mouky
- 2 stroužky česneku
- 1 menší červená cibule
- Lžíce kvalitní hořčice
- Hrst čerstvého koriandru
- 2 lžíce lněných semínek + 6 lžic vody
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Lněná semínka zalijte vodou a odložte stranou alespoň na 2 hodiny.
- Červenou řepu uvařte ve slupce na páře.
- Quinou uvařte dle návodu.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Koriandr nasekejte najemno.
- Avokádo oloupejte a zbavte pecky.
- Uvařenou řepu nastrouhejte nahrubo.
- Cibuli i česnek zpěňte na trošce vody.
- Všechny ingredience promíchejte a rukama vytvarujte stejně velké bochánky.
- Burgery pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 až 45 minut. Doba pečení závisí na tloušťce karbanátků.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut (2 hodiny trvá, než se chia semínka změní v gel)
TIP: Burgery podávejte v celozrnné bulce s čerstvým salátem, karamelizovanou cibulkou, pokapané domácí majonézou ze sóji.
Přejeme dobrou chuť!