BezHladovění.cz

RECEPT: Řepné burgery s quinoou

Také bezmasé burgery mohou překvapit svou chutí, jemnou a lehkou konzistencí i snadnou přípravou. Stačí vsadit na správnou kombinaci jednotlivých surovin, pohrát si s kořením i s jejich pečením.

Pečené karbanátky z červené řepy a quinoy

Ingredience:

  • 2 větší červené řepy
  • Hrnek quinoy
  • Avokádo
  • ½ hrnku pohankové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší červená cibule
  • Lžíce kvalitní hořčice
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce lněných semínek + 6 lžic vody
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte stranou alespoň na 2 hodiny.
  2. Červenou řepu uvařte ve slupce na páře.
  3. Quinou uvařte dle návodu.
  4. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Koriandr nasekejte najemno.
  6. Avokádo oloupejte a zbavte pecky.
  7. Uvařenou řepu nastrouhejte nahrubo.
  8. Cibuli i česnek zpěňte na trošce vody.
  9. Všechny ingredience promíchejte a rukama vytvarujte stejně velké bochánky.
  10. Burgery pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 až 45 minut. Doba pečení závisí na tloušťce karbanátků.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut (2 hodiny trvá, než se chia semínka změní v gel)

TIP: Burgery podávejte v celozrnné bulce s čerstvým salátem, karamelizovanou cibulkou, pokapané domácí majonézou ze sóji.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend