Další z podzimních receptů je tu! Máte doma svazek mrkví a nevíte, co s nimi? Připravte z nich pomazánku. Do základu použijte jáhly místo sýru nebo klasického tvarohu. Překvapí chutí, krémovou texturou i perfektním nutričním složením.
Mrkvovo-jáhlová pomazánka
Ingredience:
- 100 g jáhel
- 100 g mrkve
- 1/2 bílé cibule
- 1 lžíce kešu krému
- 1/2 zralého avokáda
- Pár kapek pomerančové šťávy
- Špetka chilli
- Špetka himalájské soli
- Špetka bílého pepře
Doporučujeme
Postup:
- Jáhly spařte horkou vodou, poté uvařte dle návodu.
- Mrkev nastrouhejte najemno.
- Cibuli oloupejte na nakrájejte nadrobno.
- Uvařené a vychlazené jáhly vhoďte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi.
- Pomazánku mixujte do Vámi požadované konzistence, dochuťte dle potřeby.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Pomazánku podávejte vychlazenou.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Vyzkoušejte také další výborné recepty z jáhel. Jsou lehké do žaludku, výborně chutnají a pomáhají i při hubnutí.