RECEPT: Podzimní mrkvová pomazánka s jáhlami

Další z podzimních receptů je tu! Máte doma svazek mrkví a nevíte, co s nimi? Připravte z nich pomazánku. Do základu použijte jáhly místo sýru nebo klasického tvarohu. Překvapí chutí, krémovou texturou i perfektním nutričním složením.

Mrkvovo-jáhlová pomazánka

Ingredience:

  • 100 g jáhel
  • 100 g mrkve
  • 1/2 bílé cibule
  • 1 lžíce kešu krému
  • 1/2 zralého avokáda
  • Pár kapek pomerančové šťávy
  • Špetka chilli
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka bílého pepře

Postup:

  1. Jáhly spařte horkou vodou, poté uvařte dle návodu.
  2. Mrkev nastrouhejte najemno.
  3. Cibuli oloupejte na nakrájejte nadrobno.
  4. Uvařené a vychlazené jáhly vhoďte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi.
  5. Pomazánku mixujte do Vámi požadované konzistence, dochuťte dle potřeby.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

TIP: Pomazánku podávejte vychlazenou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte také další výborné recepty z jáhel. Jsou lehké do žaludku, výborně chutnají a pomáhají i při hubnutí.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.