BezHladovění.cz

RECEPT: Originální thajské kari s kuřecím masem a zeleninou

Kari je velmi zdravé, poměrně snadno a rychle uvařené jídlo. Pálivost, kterou si můžete sami korigovat, příjemně zjemňuje kokosové mléko.

Thajské kari s kuřecím a zeleninou

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g žampionů
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 3 jarní cibulky
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 1 malá plechovka bambusových výhonků
  • 3 stonky citrónové trávy
  • Chilli papričky (množství a stupeň pálivosti záleží na vaší chuti)
  • Čerstvý koriandr
  • Čerstvý zázvor o velikosti palce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Pár kapek citrónové šťávy
  • 3 lžíce kari koření
  • Sůl
  • Mletý barevný pepř

thajské kari

Postup:

  1. V pánvi WOK rozehřejeme lžíci rostlinného oleje a krátce na něm orestujeme pokrájenou bílou část jarní cibulky.
  2. Do hrnce s vodou dáme vařit jasmínovou rýži.
  3. Z citrónové trávy oloupeme vrchní slupku. Stonky pokrájíme na menší kousky a uděláme v nich nožem malé zářezy. Díky nim se veškerá vůně z citrónové trávy dostane do jídla.
  4. Jakmile cibulka ve WOKu lehce změkne, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, nastrouhaný zázvor, citrónovou trávu, mletý barevný pepř a chilli papričku nakrájenou nadrobno.
  5. Směs zasypeme 2 lžícemi kari koření, trochu osolíme a společně orestujeme.
  6. Po 5 minutách přidáme na kostičky pokrájenou červenou papriku a na plátky nakrájenou mrkev.
  7. Zalijeme 100 ml kuřecího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut.
  8. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a bambusové výhonky, ze kterých předem slijeme veškerou tekutinu. Opět přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 10 minut.
  9. Přidáme lžíci třtinového cukru, pár kapek citrónové šťávy, zbytek kari koření a jednu plechovku kokosového mléka. Pečlivě promícháme a necháme ještě 5 minut probublávat.
  10. Ke konci vaření přidáme nadrobno pokrájenou zelenou část jarní cibulky a nasekaný čerstvý koriandr.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Thajské kari servírujeme v hlubší misce a podáváme s jasmínovou rýží. Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte také zelené kari s treskou, zelené kari s krůtím masem nebo vegetariánské cizrnové kari.

Mgr. Šárka Jirchářová

Mgr. Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

reklama