Vstupujete do jara s odlehčeným jídelníčkem? Pak by v něm neměl chybět salát plný sezónní zeleniny. Zkuste do něj přidat také kvalitní zdroje všech tří makroživin a o plnohodnotné jídlo máte postaráno.
Jarní salát jako hlavní jídlo
Ingredience:
- Listy římského salátu
- Listy kadeřavé kapusty
- Hrst malých nových brambor
- 2 hrsti čočkových těstovin
- Stonek jarní cibulky
- Větší mrkev
- Pár stonků chřestu
- Hrst brokolicových růžiček
- Věští kapie
- 2 lžíce rakytníkového oleje
- Hrst naklíčených luštěnin
- Hrst naklíčené řeřichy
- Pár snítek čerstvé petrželky
- Špetka pepře
Postup:
- Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.
- Kolečka brambor položte na pečicí papír spolu s kapií nakrájenu na malé kousky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Dobu pečení určuje zezlátnutí brambor.
- Čočkové těstoviny uvařte dle návodu.
- Mezitím si omyjte a očistěte zbylou zeleninu.
- Brokolici s chřestem vložte do parního hrnce na cca 5 minut.
- Salát natrhejte na kousky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.
- Nakonec všechny ingredience promíchejte, zakápněte olejem, opepřete a ozdobte klíčky a petrželkou.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 25 minut
TIP: Salát chutná stejně dobře vychlazený.
Přejeme dobrou chuť!
reklama