RECEPT: Jarní salát jako plnohodnotný oběd nebo večeře

Vstupujete do jara s odlehčeným jídelníčkem? Pak by v něm neměl chybět salát plný sezónní zeleniny. Zkuste do něj přidat také kvalitní zdroje všech tří makroživin a o plnohodnotné jídlo máte postaráno.

Jarní salát jako hlavní jídlo

Ingredience:

  • Listy římského salátu
  • Listy kadeřavé kapusty
  • Hrst malých nových brambor
  • 2 hrsti čočkových těstovin
  • Stonek jarní cibulky
  • Větší mrkev
  • Pár stonků chřestu
  • Hrst brokolicových růžiček
  • Věští kapie
  • 2 lžíce rakytníkového oleje
  • Hrst naklíčených luštěnin
  • Hrst naklíčené řeřichy
  • Pár snítek čerstvé petrželky
  • Špetka pepře

Postup:

  1. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.
  2. Kolečka brambor položte na pečicí papír spolu s kapií nakrájenu na malé kousky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Dobu pečení určuje zezlátnutí brambor.
  3. Čočkové těstoviny uvařte dle návodu.
  4. Mezitím si omyjte a očistěte zbylou zeleninu.
  5. Brokolici s chřestem vložte do parního hrnce na cca 5 minut.
  6. Salát natrhejte na kousky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.
  7. Nakonec všechny ingredience promíchejte, zakápněte olejem, opepřete a ozdobte klíčky a petrželkou.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 25 minut

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Šparglová sezóna: 6 Insta inspirací na výborné recepty z chřestu

TIP: Salát chutná stejně dobře vychlazený.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.