Zajímá vás, jak na zdravé grilování? Fazolové burgery se sušenými rajčaty jsou na gril jako dělané. Hotové jsou za pár minut. Nutričními hodnotami a plnou chutí konkurují masovým klasikám.
Burgery s fazolemi a sušenými rajčaty
Ingredience:
- 250 g černých nebo červených fazolí
- Cibule
- Stroužek česneku
- Mrkev
- 3 lžíce avokádového oleje
- 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
- Menší hrst sušených rajčat bez oleje
- Pár snítek čerstvého koriandru
- Špetka černého pepře
- Špetka himalájské soli
- Špetka mletého koriandru
- Lžička sušeného tymiánu
Postup:
- Fazole předem uvařte nebo použijte konzervované, řádně propláchnuté.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo.
- Rajčata spařte horkou vodou a nakrájejte na menší kousky.
- Ingredience vložte do mixéru a párkrát společně promixujte. Ve směsi zachovejte kousky všech přísad.
- Do rozmixované směsi přidejte zbylé ingredience a vše zlehka promíchejte.
- Rukama vytvarujte burgerové placky o stejné velikosti, vložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zezlátnutí (cca 25 minut). Burgery můžete vložit také na gril.
TIP: Hotové burgery podávejte se zeleninou a vaším oblíbeným dipem.
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: 35 minut
reklama