RECEPT: Fazolové burgery se sušenými rajčaty

Zajímá vás, jak na zdravé grilování? Fazolové burgery se sušenými rajčaty jsou na gril jako dělané. Hotové jsou za pár minut. Nutričními hodnotami a plnou chutí konkurují masovým klasikám.

Burgery s fazolemi a sušenými rajčaty

Ingredience:

  • 250 g černých nebo červených fazolí
  • Cibule
  • Stroužek česneku
  • Mrkev
  • 3 lžíce avokádového oleje
  • 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
  • Menší hrst sušených rajčat bez oleje
  • Pár snítek čerstvého koriandru
  • Špetka černého pepře
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka mletého koriandru
  • Lžička sušeného tymiánu

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
RECEPT: Grilovaný kebab s bramborovo-celerovou kaší a salátem

Postup:

  1. Fazole předem uvařte nebo použijte konzervované, řádně propláchnuté.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo.
  4. Rajčata spařte horkou vodou a nakrájejte na menší kousky.
  5. Ingredience vložte do mixéru a párkrát společně promixujte. Ve směsi zachovejte kousky všech přísad.
  6. Do rozmixované směsi přidejte zbylé ingredience a vše zlehka promíchejte.
  7. Rukama vytvarujte burgerové placky o stejné velikosti, vložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zezlátnutí (cca 25 minut). Burgery můžete vložit také na gril.

TIP: Hotové burgery podávejte se zeleninou a vaším oblíbeným dipem.

Počet porcí: 2-3

Doba přípravy: 35 minut

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.