BezHladovění.cz

RECEPT: Burrito aneb fazole po mexicku v dietní podobě

Baví-li vás mexická kuchyně stejně jako nás, pak neváhejte vyzkoušet fazolové burrito v jeho odlehčené verzi. Vystačíte si s běžně dostupnými surovinami. Radujte se z jeho jednoduché přípravy, skvělého nutričního složení, báječné a svěží chuti.

Mexické fazole v burrito úpravě

Ingredience:

  • 125 g rýže basmati
  • 1 menší červená cibule
  • 150 g červených fazolí
  • 1 zralé avokádo
  • 1 větší rajče
  • Šťáva z ½ limetky
  • Špetka chilli Chipotle
  • Špetka pepře
  • Čerstvý koriandr
  • Listy ledového salátu

Buritto se správně po mexicku balí do pšeničné placky. Vyzkoušejte recept na domácí celozrnnou tortillu.

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Fazole předem namočte alespoň přes noc, poté je uvařte dle návodu.
  2. Rýži také uvařte, sceďte a ochuťte pepřem, chilli a limetkovou šťávou.
  3. Rajče a avokádo nakrájejte na menší kousky.
  4. Salátové listy natrhejte a koriandr nasekejte nadrobno.
  5. Pak už jen všechny ingredience navrstvěte do mísy. Začněte salátem, pokračujte rýží, rajčaty, fazolemi, cibulí, avokádem a celou parádu v závěru provoňte koriandrem.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 12 hodin

TIP: Avokádo můžete zvolit i v podobě dipu zvaného guacamole.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend