RECEPT: Burrito aneb fazole po mexicku v dietní podobě

Baví-li vás mexická kuchyně stejně jako nás, pak neváhejte vyzkoušet fazolové burrito v jeho odlehčené verzi. Vystačíte si s běžně dostupnými surovinami. Radujte se z jeho jednoduché přípravy, skvělého nutričního složení, báječné a svěží chuti.

Mexické fazole v burrito úpravě

Ingredience:

  • 125 g rýže basmati
  • 1 menší červená cibule
  • 200 g červených fazolí (cca ½ plechovky)
  • 1 zralé avokádo
  • 1 větší rajče
  • Šťáva z ½ limetky
  • Špetka chilli Chipotle
  • Špetka pepře
  • Čerstvý koriandr
  • Listy ledového salátu

Buritto se správně po mexicku balí do pšeničné placky. Vyzkoušejte recept na domácí celozrnnou tortillu.

mexické fazole v burrito úpravě

Postup:

  1. Fazole uvařte předem (dle návodu), nebo použijte konzervované, důkladně propláchnuté ve vodě.
  2. Rýži také uvařte, sceďte a ochuťte pepřem, chilli a limetkovou šťávou.
  3. Rajče a avokádo nakrájejte na menší kousky.
  4. Salátové listy natrhejte a koriandr nasekejte nadrobno.
  5. Pak už jen všechny ingredience navrstvěte do mísy. Začněte salátem, pokračujte rýží, rajčaty, fazolemi, cibulí, avokádem a celou parádu v závěru provoňte koriandrem.

TIP: Avokádo můžete zvolit i v podobě dipu zvaného guacamole.

Přejeme dobrou chuť!