Baví-li vás mexická kuchyně stejně jako nás, pak neváhejte vyzkoušet fazolové burrito v jeho odlehčené verzi. Vystačíte si s běžně dostupnými surovinami. Radujte se z jeho jednoduché přípravy, skvělého nutričního složení, báječné a svěží chuti.
Mexické fazole v burrito úpravě
Ingredience:
- 125 g rýže basmati
- 1 menší červená cibule
- 150 g červených fazolí
- 1 zralé avokádo
- 1 větší rajče
- Šťáva z ½ limetky
- Špetka chilli Chipotle
- Špetka pepře
- Čerstvý koriandr
- Listy ledového salátu
Buritto se správně po mexicku balí do pšeničné placky. Vyzkoušejte recept na domácí celozrnnou tortillu.
Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu
Postup:
- Fazole předem namočte alespoň přes noc, poté je uvařte dle návodu.
- Rýži také uvařte, sceďte a ochuťte pepřem, chilli a limetkovou šťávou.
- Rajče a avokádo nakrájejte na menší kousky.
- Salátové listy natrhejte a koriandr nasekejte nadrobno.
- Pak už jen všechny ingredience navrstvěte do mísy. Začněte salátem, pokračujte rýží, rajčaty, fazolemi, cibulí, avokádem a celou parádu v závěru provoňte koriandrem.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 12 hodin
TIP: Avokádo můžete zvolit i v podobě dipu zvaného guacamole.
Přejeme dobrou chuť!