Polenta „1 min.“ 400 g BIO COUNTRY LIFE

Polenta je instantní kukuřičná kaše. Kromě kaše z ní můžete udělat i knedlíky nebo placky. Má přijemnou kukuřičnou chuť a vůni. Snadná a rychlá příprava univerzální přílohy. Vychutnejte si ji v biokvalitě. Přirozeně bezlepková. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Kód produktu 210 032
Skladem

Cena: 46,00 Kč  / 11,50 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

O polentě se toho hodně dozvíte v Dobrotách z podzimu 2016 na str. 27.

Využití:

  • krutonky - jak přípravit krutonky do polévky zjistíte v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 14
  • kaše k snídani - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
  • slaná kaše - osolte a přidejte kvalitní olivový olej, můžete také ochutit sójovou omáčkou nebo misem, lahůdkovým droždím, přidat sušená rajčata, bylinky, semínka, oříšky
  • knedlíky - povařte 100 g polenty a 360 ml vody, lehce osolte, směs nechte 5 minut vychladnout a přemístěte ji do potravinářské folie, kterou smotejte do válečku jako salám a na koncích zavažte, nechte ztuhnout
  • pečení - dá se použít jako korpus na quiche a různé koláče, také můžete polentou nahradit část klasické mouky při přípravě chleba, housek, pizzy, litých buchet

Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Postupně se tak začalo říkat i kukuřičné krupici (nebo mouce), ze které se kaše připravuje.Běžná kukuřičná krupice potřebuje docela dlouhou dobu, než je uvařená, většinou okolo 45 minut. Proto se vyrábí také polenta instantní, kde krupice byla tepelně ošetřena párou. Té stačí jen minuta, dvě, a je hotovo.

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.


Složení

Tepelně upravená kukuřičná krupice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Mlýnský výrobek - krupice.
  • Zemědělská produkce Rakousko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 519 kJ / 390 kcal
Tuky: 7,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,2 g
Sacharidy: 57,0 g
z toho cukry: 1,5 g
Bílkoviny: 13,0 g
Sůl: 0,01 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne

    Co dělají ekofarmáři jinak, aby ochránili půdu, vodu a živé organismy? Proč stojí za to nakupovat biopotraviny? Podívejte se na videa z cyklu Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne.

    Celý článek

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.