Kari (v originále karí) je tradiční pokrm indické kuchyně. Jde o kořeněnou směs masa, ryb, zeleniny či luštěnin dušených v lahodné omáčce. Přípravu zvládnete během pár minut.
Vychutnejte si toto skvělé kari z tresky k lehkému obědu či večeři!
Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony
Ingredience:
- 800 g tresky
- 1 lilek
- 250 g hnědých žampionů
- 25 g zelené kari pasty
- 2 chilli papričky
- 2 šalotky
- 40 g kvalitní sójové omáčky
- 400 g kokosového mléka
- Čerstvý hrášek z 10 lusků
- Olivový olej
- Sůl
- Jarní cibulka
- Šťáva z ½ limetky
Postup:
- Tresku pokrájejte na větší kousky.
- Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.
- Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.
- Obojí orestujte.
- Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.
- Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.
- Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.
- Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
- Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.
- Podávejte s jasmínovou rýží.
Počet porcí: 6
Přejeme vám dobrou chuť!
reklama