O nejoblíbenější vánoční cukroví vás nemůžeme připravit, zvlášť, můžete-li si na něm pochutnat ve zdravější podobě. Zapomeňte tedy na klasiku plnou rumu slepovanou piškoty a dejte přednost bezlepkové variantě, jež vám, věříme, rovněž padne do noty.
Bezlepkové neopilé včelí úly ve veganské podobě
Ingredience:
- 250 g datlové pasty
- Hrst kešu ořechů
- Hrst para ořechů
- Hrst vlašských ořechů
- Kapka rumového aroma
- Veganské bezlepkové sušenky
- Ořechové máslo dle vlastního výběru
Postup:
- Ořechy předem namočte, nejlépe přes noc.
- Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.
- K ingrediencím přidejte rumové aroma a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.
- Těsto dejte alespoň na hodinu odpočinout do chladu.
- Poté jej vtlačte do formiček, uprostřed každé vytvořte důlek, vyplňte ho ořechovým máslem, přiklopte sušenkou a vyklopte.
- Vosí hnízda skladujte v chladu v dobře uzavíratelné nádobě.
Počet porcí: 20
Doba přípravy: 11,5 hodiny
TIP: Nejste-li příznivci rumové chuti, či sbíhají-li se vám na hnízda děti, aroma vynechejte.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte i další vánoční cukroví bez výčitek. Všechny raw druhy stihnete připravit i na poslední chvíli.