Jste milovníci dobrého kozího sýru? Tento recept si určitě oblíbíte. Kombinace sýru výrazné chuti se sladkým medem a křupavým salátem je výborné podzimní jídlo, které vás nejen zasytí, ale dodá vám také všechny potřebné živiny.
Pokud nevíte, co si dát k večeři a nechcete strávit celý večer u plotny, tak právě tento salát pro vás bude tou správnou volbou.
Jak na tuto lahůdku?
Ingredience:
- Kozí sýr s bílou plísní na povrchu
- Salát dle volby (ledový, rukola, polníček)
- 3 lžíce medu
- Hrst vlašských ořechů
- Hroznové víno nebo jablko
- 1 cibule
- 1 lžíce řepkového oleje
Postup:
- Cibulku nakrájejte najemno a pár minut restujte na řepkovém oleji.
- Až bude cibule dozlatova orestovaná, přidejte k ní med a zakápněte trochou vody.
- Do salátové mísy si připravte omytý a nakrájený salát, do kterého zamíchejte vlašské ořechy společně s nakrájeným hroznovým vínem či jablky.
- Kozí sýr opečte na pánvi z každé strany a poté vložte na pár sekund do mikrovlnné trouby.
- Teplý sýr položte na salátové lůžko a posypejte připravenou medovo-cibulovou směsí.
- Salát je hotový za pár minut – dobrou chuť!
TIP: Salát podávejte s opečenou celozrnnou bagetkou. Na světě je plnohodnotné jídlo bohaté na všechny důležité živiny!
reklama