Do teplých letních dnů jsou ideální nepečené dezerty, které zaženou chuť na sladké a dokážou i skvěle osvěžit. Zároveň je super, že v kuchyni nevystojíte důlek, protože je připravíte raz dva.
Zkuste kombinaci malin a jogurtu, nebudete litovat…
Obsah článku:
Nepečený malinový dort s jogurtem
(dortová forma 16 cm)
Ingredience (korpus):
- 140 g ovesných vloček
- 40 g jemného tekutého kešu másla
- ½ velkého zralého banánu
Ingredience (náplň):
- 5 g prášku agar
- 100 m vody
- 500 g sójového jogurtu
- 100 g kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g malin
Ingredience (na dokončení):
- Čerstvé maliny
- Lístky meduňky
Postup:
- Prášek agar promícháme s vodou a odložíme zhruba na 30 minut.
- Dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
- Ovesné vločky rozmixujeme na moučku.
- Banán rozmačkáme na kaši, promícháme s kešu máslem, přisypeme mleté vločky a zpracujeme v kompaktní hmotu.
- Pomocí rukou tlačíme na dno dortové formy.
- Sójový jogurt dochutíme kokosovým cukrem a vanilkovým extraktem.
- Maliny rozmačkáme na dřeň či rozmixujeme.
- Prášek agar s vodou přivedeme k varu.
- Polovinu prášku agar vlijeme k jogurtu, druhou k malinám a důkladně promícháme.
- Jogurtovou náplň opatrně vlijeme na korpus, následně vrstvíme malinovou a dáme tuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.
Před podáváním můžeme ozdobit dalšími malinami a lístky meduňky.
Dobrou chuť!
reklama