V chladnějších dnech si máme dopřávat více libového masa a tepelně upravené zeleniny. Recept na krůtí medailonky v kukuřičném těstíčku zaboduje i u bezlepkářů.
Krůtí medailonky v kukuřičné strouhance s bramborovo-mrkvovou kaší
Ingredience:
- 0,5 kg krůtích prsou
- 6 lžic rýžové mouky
- 2 vejce
- 10 lžic kukuřičné strouhanky
- Sůl
- Pepř
- 0,5 kg brambor
- 2 větší mrkve
- Kvalitní rostlinný olej
- 4 lžíce rýžového mléka
Postup:
- Krůtí prsa opláchneme a zbavíme všech blan.
- Očištěné maso rozkrájíme na stejně vysoké plátky.
- Osolíme je a lehce opepříme z obou stran.
- Plátky masa obalujeme nejdříve v rýžové mouce, poté ve vajíčku a nakonec v kukuřičné strouhance.
- Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky.
- Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit přibližně na 25 minut.
- Řízečky postupně smažíme na rostlinném oleji.
- Uvařené brambory s mrkví rozšťoucháme s trochou rýžového mléka na kaši.
- Medailonky podáváme s kaší a plátkem citrónu. Zdobíme lístky čerstvého salátu.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Milujete lehké krůtí maso? Vyzkoušejte ho také s bulgurem, hráškem a fenyklem nebo v báječném zeleném kari.
reklama