Jablíčka vesele padají ze stromů. Nejvyšší čas na tip, co s nimi. Možností je nepočitatelně: od moštu, čerstvé šťávy, kompotu, přesnídávky až po sušené křížaly. A co takové snídaňové muffiny?
Jablečno-mrkvové muffiny
Ingredience:
- 1,5 lžíce chia semínek + 4 lžíce vody
- 1 zralý banán
- ¼ hrnku olivového oleje
- ¼ hrnku javorového sirupu
- 1 jablko
- 2 střední mrkve
- 2/3 hrnku ovesných vloček
- ½ hrnku mletých mandlí
- 1 hrnek pohankové mouky
- ¼ hrnku vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- 1 a ½ lžičky jedlé sody
- Špetka soli
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
- Banán rozmačkáme vidličkou na kaši.
- Přidáme olivový olej, javorový sirup a chia semínka.
- Ve velké míse promícháme ovesné vločky s mandlemi, pohankovou moukou, skořicí, jedlou sodou a špetkou soli.
- Přistrouháme najemno mrkev a jablko.
- Přilijeme tekutou směs a zpracujeme v kompaktní hmotu.
- Muffinovou formu plníme těstem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
- Pečeme zhruba 35 minut.
Počet porcí: 12
Jablečno-mrkvové muffiny báječně chutnají třeba s bílým jogurtem nebo kefírem. Přejeme dobrou chuť a krásný den!
TIP: Vychutnejte si také další zdravé snídaně nasladko. Nabijí vás energií nejmíň na 3 hodiny.
reklama