RECEPT: Jablečno-mrkvové muffiny z ovesných vloček a chia semínek

Jablíčka vesele padají ze stromů. Nejvyšší čas na tip, co s nimi. Možností je nepočitatelně: od moštu, čerstvé šťávy, kompotu, přesnídávky až po sušené křížaly. A co takové snídaňové muffiny?

Jablečno-mrkvové muffiny

Ingredience:

  • 1,5 lžíce chia semínek + 4 lžíce vody
  • 1 zralý banán
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • 1 jablko
  • 2 střední mrkve
  • 2/3 hrnku ovesných vloček
  • ½ hrnku mletých mandlí
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • ¼ hrnku vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • Špetka soli

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
  3. Banán rozmačkáme vidličkou na kaši.
  4. Přidáme olivový olej, javorový sirup a chia semínka.
  5. Ve velké míse promícháme ovesné vločky s mandlemi, pohankovou moukou, skořicí, jedlou sodou a špetkou soli.
  6. Přistrouháme najemno mrkev a jablko.
  7. Přilijeme tekutou směs a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  8. Muffinovou formu plníme těstem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  9. Pečeme zhruba 35 minut.

Počet porcí: 12

Jablečno-mrkvové muffiny báječně chutnají třeba s bílým jogurtem nebo kefírem. Přejeme dobrou chuť a krásný den!

TIP: Vychutnejte si také další zdravé snídaně nasladko. Nabijí vás energií nejmíň na 3 hodiny.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...