Začátek roku bývá ve všech food časopisech, na webech a vlastně všude ve znamení Asie. Všechny ty pikantní, výrazné chutě nás krásně rozehřejí a po takovém dni na svahu, bruslích… přijdou vhod. A navíc podporují trávení!
Cizrnové kari se zeleninou a rýží
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- Malý kousek čerstvého zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- Špetka chilli
- 6 zralých rajčat
- 200 g brokolice
- 200 ml kokosového mléka
- 1 plechovka bio cizrny
- Sůl, pepř
- Citrónová šťáva
- Sezamová semínka/kešu ořechy
- Rýže k podávání
Postup:
- Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.
- Vše krátce promícháme.
- Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Necháme probublávat zhruba 15 minut.
- Mezitím si připravíme rýži.
- Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.
- Posypeme oříšky a ihned podáváme.
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť!
P. S. Zamilovali jste si tradiční indické kari (nebo chcete-li curry) pro jeho snadnou přípravu a lahodné chutě? Zkuste jej i s krůtím masem nebo bílou treskou.
reklama